UVJETI PRODAJE, PLAĆANJA I DOSTAVE

Osnovni podaci o prodavatelju

Naziv: Diateh d.o.o.

Sjedište: Hrastovička 33, Lučko – Zagreb

Adresa poslovnice: Hrastovička 33, 10250 Lučko- Zagreb

OIB: 36086299082

MBS: 081004622

Temeljni kapital: 2.654,46 €
Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu

Broj telefona: +385 1 6530-443

Adresa elektroničke pošte: prodaja@diateh.hr

 

Sastavni dio ovih Općih uvjeta poslovanja su i Opći uvjeti zaštite osobnih podataka.

Sadržaj web stranice diateh.hr je dostupan na hrvatskom jeziku.


GLAVNA OBILJEŽJA PROIZVODA

Kupac se upoznaje s glavnim obilježjima proizvoda na web stranici diateh.hr

Diateh d.o.o. zadržava pravo izmjene informacija, uključujući cijene proizvoda i akcijske ponude na stranicama bez prethodne najave.
Uz sliku proizvoda nalazi se opis glavnih obilježja proizvoda i njegova veleprodajna cijena, bez izraženog PDV-a.
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja.

POSTUPAK SLANJA UPITA

Upit se definira pregledom ponuđenih artikala na web stranicama  Diateh d.o.o. diateh.hr  te ispunjavanjem za to predviđenog obrasca. Prilikom ispunjavanja obrasca kupac je dužan upisati sve podatke koji se od njega traže. Upit je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je prethodno pročitao i razumio Opće uvjete poslovanja i Politiku privatnosti.

Nakon pritiska na gumb Poštalji upit, isti se šalje na adresu prodaja@diateh.hr te ćete s iste zaprimiti povratni odgovor na upit.

U slučaju da Diateh d.o.o. iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s kupcem će, telefonom ili e-porukom, u kontakt stupiti djelatnik Diateh d.o.o. u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda ili eventualnog otkazivanja naručenog proizvoda.

Upit se kreira odabirom dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Fotografije su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati dostupnim proizvodima. Kreiranje upita se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka u udobnosti doma kupca, s bilo kojeg mjesta u svijetu.

Pretraživanje proizvoda je moguće po različitim kriterijima. Upisom određenog pojma u “Pretraživanje” pojavit će se proizvodi koji su povezani s navedenim pojmom. Kupac može izabrati određeni proizvod koji ga zanima i pročitati dostupan opis proizvoda kako bi mogao samostalno donijeti odluku odgovara li proizvod njegovim potrebama. Kupac proizvode bira iz kataloga proizvoda diateh.hr koji je uređen prema vrstama proizvoda.

OPĆE INFORMACIJE

Korisnici odnosno kupci su dužni prije početka korištenja web stranice diateh.hr u vlasništvu Diateh d.o.o. upoznati se sa Općim uvjetima poslovanja web stranice. Ukoliko imaju dodatnih pitanja ili nejasnoća vezanih uz Opće uvjete poslovanja, mogu se obratiti na adresu e-pošte prodaja@diateh.hr.

Pristupanjem web stranici ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja korisnik prihvaća Opće uvjete poslovanja web stranice, kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetne web stranice te usluga koje se putem nje pružaju. Korisnici su suglasni da neće koristiti web stranicu na način da štete autorima ili trećim osobama, te prihvaćaju sve rizike korištenja web stranice i usluga. Ukoliko se korisnik ne slaže s navedenim, dužan je prestati koristiti web stranicu i usluge koje se putem nje pružaju.

Sadržaj web stranice zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Diateh d.o.o.

Diateh d.o.o. omogućuje korištenje web stranice na najbolji mogući način. To uključuje: nadgledanje rada servera, širenje kapaciteta prema broju korisnika, podršku korisnicima te otklanjanje eventualnih grešaka i problema u radu sustava. ne preuzima odgovornost za eventualne probleme u radu stranica i usluga. Diateh d.o.o. ne može jamčiti da korištenje web stranice neće biti prekinuto ili bez pogrešaka. Korisnik je suglasan s time da pristup web stranici ponekad može biti u prekidu ili privremeno nedostupan.

Korisnici koriste web stranicu na vlastitu odgovornost. Diateh d.o.o. ni na koji način nije odgovorno za štetu koju korisnik može pretrpjeti korištenjem web stranice. Autori i druge fizičke ili pravne osobe uključene u stvaranje, proizvodnju i distribuciju web stranice nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja iste.

Diateh d.o.o. zadržava pravo da onemogući pristup web stranici korisnicima u slučaju procjene da se ista koristi na neprikladan način. Diateh d.o.o. zadržava pravo odbiti pristup web stranici bilo kome, na osnovu vlastitih procjena. Korisnik se obvezuje da će web stranicu koristiti na način da ne ugrožava resurse i usluge u cijelosti. Neprimjereno korištenje web stranice zabranjeno je i rezultira ukidanjem pristupa istoj.

Korisnik je dužan čuvati podatke o svom korisničkom računu tajnima, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Diateh d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete poslovanja. Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici. Nastavak pristupanja web stranici ili korištenja bilo kojeg dijela njezinog sadržaja smatrat će se pristankom na izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete poslovanja. Diateh d.o.o. savjetuje periodično provjeravanje Općih uvjeta poslovanja radi upoznavanja s eventualnim promjenama.

Diateh d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, što uključuje i web stranicu, odnosno bilo koji njezin dio, servise, podstranice ili usluge koje se putem njih pružaju. Predmetno pravo uključuje, ali se ne ograničava na, promjenu vremena dostupnosti sadržaja, dostupnosti novih podataka, načina prijenosa, kao i prava na pristup ili korištenje web stranicom.

Dužnost je i obaveza korisnika koristiti web stranicu u skladu s pozitivnim propisima i općim moralnim i etičkim načelima. Diateh d.o.o. ima pravo u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja web stranice kako bi osiguralo poštivanje Općih uvjeta poslovanja i pozitivnih propisa. Izmjene Općih uvjeta poslovanja važeće su odmah po objavi na web stranici.

PLAĆANJE I DOSTAVA

CIJENA PROIZVODA, NAČIN PLAĆANJA I OTPREMA PROIZVODA

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

Prema ponudi  karticama u poslovnici te  virmanskom doznakom,  (American express, VISA, Master, Maestro, Diners, VISA electron) na naš transakcijski račun otvoren u RBA banci:

Žiro račun : 2484008-1107551802 RBA
IBAN : HR1524840081107551802
SWIFT : RZBHHR2X
PDV ID/EORI : HR36086299082
OIB : 36086299082

Kod prekoračenja valute plaćanja zaračunavaju se zakonski propisane kamate.

Ukoliko se plaćanje vrši bankovnom doznakom (virmanom ili internet bankarstvom) kupac je dužan koristiti podatke za uplatu koje primi od strane prodavatelja.

Ugovorena kupoprodajna cijena uključuje sve poreze i davanja te je izražena u eurima.

OSNOVNI PODACI O DOSTAVI

Roba se isporučuje po primitku uplate.

Kod velikih narudžbi ili robe koje trenutno nemamo na skladištu rok isporuke u dogovoru s kupcima.

Proizvode isporučujemo prema tvorničkim karakteristikama naznačenim u katalogu. Eventualne izmjene na strojevima posebno se naplaćuju.

Strojevi se isporučuju po uplati sredstava na gore navedeni račun osim ako nije drugačije dogovoreno.

Strojevi su vlasništvo DIATEH-a  sve dok se uplata ne izvrši u cijelosti.

Roba se  može preuzeti u našem skladištu Hrastovička 33, Lučko-Zagreb ili istu šaljemo poštom.

Za slanje robe na Vašu adresu potrebno je naznačiti točnu adresu isporuke, osobu i kontakt broj. Prijevoz isporuke plaća kupac.  Za eventualne probleme kod isporuke odgovorni su dostavni servisi.

Ukoliko Diateh d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca. Kupac može prekinuti narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan. Ukoliko Diateh d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti proizvod u ugovorenom roku obavještava kupca koji mu je dužan ostaviti naknadni razumni rok za ispunjenje ugovora o kupoprodaji.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Diateh d.o.o. zadržava pravo zahtijevati naknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

KVALITETA

Proizvodi navedeni u katalogu podržavaju normu CE kvalitete.

Svi strojevi imaju garanciju od 12 mjeseci i osiguran servis u DIATEH d.o.o. Hrastovička 33, Lučko-Zagreb.

OSTALO

Za sve što uvjetima nije utanačeno vrijede zakonske uzance za promet roba.

U slučaju spora nadležan je Trgovački sud u Zagrebu.

JAMSTVO I SERVISNI UVJETI

Ako određeni proizvod ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, isto je naglašeno u opisu tog proizvoda. Prava iz jamstvenog lista se mogu koristiti samo uz predočenje jamstvenog lista i računa i to za vrijeme trajanja jamstvenog roka.